Savunma “Türkiye İçin Adalet” İstedi

1795

Bursa Barosu’nun çağrısıyla  5 Nisan Avukatlar Günü dolayısıyla “Türkiye Adaletini Arıyor” dün (5 Nisan 2015) mitingi düzenlendi. Türkiye Barolar Birliği’nin de destek verdiği mitinge Türkiye’nin dört bir yanında binlerce avukat katılarak, savunmaya yönelik baskıları protesto etti.  Savunma bir kez daha “adalet” istedi.

SAVUNMA HAREKETİ.ORG- Türkiye Barolar Birliği’nin de katılarak destek verdiği mitingde konuşan Birlik Başkanı Metin Feyzioğlu, “Türkiye için adalet arıyoruz demek, 77 milyon için adalet demektir” dedi. Mitinge Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler, TBB Genel Sekreteri Av. Güneş Gürseler, Sayman Av. Sabri Erdal Güngör, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Eyyüp Sabri Çepik, Av. Kürşat Karacabey, Av. İzzet Varan, Türkiye’nin dört bir yanından gelen baro başkanları, baroların yönetim kurulu üyeleri ve binlerce avukat katıldı. Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) ile Yargıçlar Sendikası da katılarak destek verdi.

Bursa Adalet Sarayı önünde Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılmasıyla başlayan yürüyüşte avukatlar ellerinde, “Adalet, Adalet Hemen Adalet”, Savunma Haktır Avukata Dokunma, “Bağımsız Yargı Engellenemez” yazılı pankart ve dövizlerle Bursa Kent Meydanına kadar yürüdü. Çok sayıda vatandaş da avukatlara alkışlarla destek verdi. Yürüyüş sırasında “Diren Baro Seninleyiz”, “Hukuksuzluğa İsyan Ediyoruz”, “Avukatıma dokunma”, “İç Güvenlik, Hiç Güvenlik” yazılı pankartlar taşıyan hukukçular, ‘Herkes için adalet’ sloganı attı.

Yürüyüş öncesi kısa bir açıklama yapan Barolar Birliği Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, “Biz burada Avukatlar Günü’nü kutlamıyoruz. Biz burada Türkiye için adalet arıyoruz. Türkiye için adalet arıyoruz demek, 77 milyon için adalet arıyoruz demektir. Biz hukukçular olarak sessiz bir çığlığı dillendiriyoruz. Adalet istiyoruz” dedi.

İstanbul Baro Başkanı Ümit Kocasakal ise bugün Türkiye’de Anayasanın askıya alındığını ifade ederek, “Hukuk askıya alınmış, anayasal rejime gizli sivil darbe yapılmıştır” diye konuştu.  İstanbul’da adliye önünde çevik kuvvet avukatlara saldırdığına dikkat çeken Kocasakal, “ Hukuk devleti önemli kavram. Ama bugün Türkiye hukuk devletinin gerisinde kanun devleti olmaktan dahi çıkmıştır” dedi.

Yargıçlardan Sonra Sıra Savunmaya Geldi

Son dönemde çıkarılan yasalarla yargının, siyasi iktidarın istediği şekle sokulduğunu belirten Yargıçlar ve Savcılar Birliği Başkanı Murat Arslan ise “Yargıç ve savcılar sindirildi. Geriye hukuksuzluklara karşı haykırmaya devam eden birkaç yargıç ve avukat kaldı. Şimdi ayak bağı olarak görülen hukuk devleti rafa kaldırılmak isteniyor. Savunma ise çökertilmek isteniyor” şeklinde konuştu.

Gelecek kuşaklara güvenilir bir yargı bırakma mücadelesi verdiklerine dikkat çeken Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz ise “Bazen bize söylüyorlar ‘İktidar gücünün karşısında hukuka yeniden dönüşü nasıl başaracaksınız?’ Bir örnek vereyim, Gezi olaylarında dönemin iktidarı ‘Topçu Kışlasını yapacağız’ dedi, Yapabildiler mi? O zaman kendimize olan inancımızı yeniden tazeleyelim” diye konuştu.

Mitingde konuşmaların tamamlanmasıyla Moğollar, alanı dolduran kalabalığa konser verdi

Türkiye Barolar Birliği tarafından daha önceden Bursa’dan İzmir’e yapılacağı duyurulan yürüyüşün ise iptal edildiği bildirildi. Bursa Barosu Başkanı Ekrem Demiröz, “can güvenliği konusunda kaygı verici durumlar olabilir” düşüncesiyle yürüyüş iptal edildiğini açıkladı. Yürüyüşün sonunda İzmir’de 11 Nisan’da yapılması planlanan mitingin ise gerçekleştirileceği bildirildi.

[Best_Wordpress_Gallery id=”8″ gal_title=”BursaMitingi”]